De beste energie aanbiedingen - Eerlijk vergelijken met onze onafhankelijke Energievergelijker - Alle energieleveranciers - Direct overstappen

Meestgestelde vragen

1. Hoe vind ik een energie aanbieding op deze website?

Op kortingopstroom.nl kun je op 2 manieren energie aanbiedingen vinden. Klik op de categorie "Alle energie aanbiedingen" en je krijgt direct aanbiedingen van diverse energieleveranciers te zien. Klik op de aanbieding zelf om een volledige omschrijving te zien.

Ook kun je met onze Energievergelijker aanbiedingen vinden en vergelijken. De Energievergelijker helpt je met het vinden van de energie aanbieding die het beste bij jouw situatie past


2. Wat zijn de exclusieve aanbiedingen die op deze website staan?

Enkele energieleveranciers bieden via onze website exclusieve aanbiedingen aan. Dit kunnen aanbiedingen zijn in de vorm van cashbacks, energietegoeden, welkomstpremies of welkomstkortingen. Deze aanbiedingen zijn exclusief, omdat ze meestal niet op de website van de energieleverancier zelf te vinden zijn. De bezoeker komt via kortingoptsroom.nl op een speciale actiepagina van de energieleverancier terecht. Op deze actiepagina zie je zowel de actie als een aanmeldingsformulier staan. Door deze in te vullen en te versturen meld je je aan bij de desbetreffende energieleverancier


3. Loont het om over te stappen?

Overstappen loont. Door over te stappen bespaar je op je vaste lasten. Als overstapper profiteer je namelijk direct van scherpe welkomstpremies. Je betaalt deze lagere leveringstarieven zolang het  contractduur loopt. Loopt de contractperiode af dan gaat het contract over van een contract van bepaalde tijd naar een contract van onbepaalde tijd. Je betaalt vanaf dit moment de dan geldende (variabele) tarieven. Je zou dan kunnen overwegen om over te stappen naar een andere energieleverancier.


4. Welk soorten energiecontracten zijn er?

  • Contracten van bepaalde tijd ( 1,2,3 of 5 jaar)
  • Contracten van onbepaalde tijd*
  • Contracten met vaste energietarieven
  • Contracten met variabele tarieven

*Indien de contractperiode van een contract van bepaalde tijd afloopt, dan wordt dit contract automatisch omgezet naar een contract van onbepaalde tijd.


5. Keuze contract met vast of variabel tarief

Je hebt de keuze uit een contract met vaste tarieven of een contract met variabele tarieven.

  • vast: dit betekent dat gedurende de looptijd van het contract de aangeboden leveringstarieven niet wijzigen
  • variabel : 2 maal per jaar mag de energieleverancier de leveringstarieven voor stroom en gas aanpassen. dit vindt plaats in de maand januari en in de maand juli
  • Voordeel vast : geen zorgen over wisselende energieprijzen. Zolang het contract loopt weet je precies waar je aan toe bent met de vastgestelde prijzen.
  • Nadeel vast: nadelig in geval van tussentijdse prijsdalingen.

6. Welk contract is het voordeligst? 1-jarig of een 3-jarig contract?

Over het algemeen zijn energiecontracten voor één jaar met vaste tarieven het voordeligst. Kies je voor een 3-jarig contract dan betaal je vaak hogere leveringstarieven. De energieleverancier met wie je een leveringsovereenkomst voor een langere tijd aangaat, kiest voor zekerheid en houdt met het berekenen van de leveringstarieven rekening met eventuele prijsstijgingen. Hierdoor betaal je een hoger tarief. Of je met een 3-jarig contract uiteindelijk het goedkoopste uit bent, is zeer afhankelijk van energieprijzen op de markt. Als je het prettig vind te weten waar je voor een langere periode aan toe bent, is een 3-jarige contract een goede optie.

Het gunstigste is om jaarlijks over te stappen via een website zoals kortingopstroom.nl en dus te kiezen voor éénjarig contract met vaste tarieven. Energieleveranciers geven hier namelijk de hoogste kortingen. Op deze manier behaal je het meeste voordeel.


7. Vragen over nota's

Wat is een voorschotnota

Maandelijks ontvang je een voorschotnota. Den energieleverancier kan aan het einde van het jaar pas berekenen hoeveel energie je hebt gebruikt. Je ontvangt dan een jaarafrekening. Van deze jaarafrekening betaal je met de voorschotnota vooraf iedere maand een deel.

Hoogte voorschot bedrag / termijn bedrag

Je energieleverancier krijgt ( via je netbeheerder) gegevens van je verbruik. Op basis van deze gegevens berekent de energieleverancier je voorschotbedrag. Daarbij zal de energieleverancier de hoogte van je voorschotbedrag zo goed mogelijk inschatten om te voorkomen dat je bij de jaarafrekening veel moet bijbetalen.


8. Wanneer en aan wie geef ik mijn meterstanden door?

Bij een overstap:

Bij een overstap geef je de meterstanden door aan de nieuwe energieleverancier. De nieuwe energieleverancier geeft altijd aan wanneer en hoe dit moet gebeuren. Doorgaans ontvang je dan een email met het verzoek je meterstanden door te mailen. Heel eenvoudig.

De nieuwe energieleverancier stuurt deze meterstanden door naar de oude leverancier voor het opmaken van de eindafrekening.

Bij een verhuizing:

Neem de meterstanden in je nieuwe huis  zo snel mogelijk op en stuur deze door naar de energieleverancier naar keuze.

Neem de meterstanden op bij het verlaten van je oude huis en stuur deze door naar de energieleverancier waar je bij aangesloten was.

Jaarlijks:

Voor het opmaken van de eindafrekening zal je huidige energieleverancier je vragen de meterstanden door te geven. Dit gebeurt 1 keer per jaar.


Copyright © 2015 kortingopstroom.nl ® Alle rechten gereserveerd.