De beste energie aanbiedingen - Eerlijk vergelijken met onze onafhankelijke Energievergelijker - Alle energieleveranciers - Direct overstappen

Overstappen van energieleverancier

1. Hoe stap ik over van Energieleverancier?

Nadat je op kortingopstroom.nl een keuze hebt gemaakt, klik je op de aanmeldknop. Je wordt nu doorverwezen naar de website van de aanbieder. Het kan ook zijn dat je op een exclusieve actiepagina van de aanbieder komt. Je ziet nu een aanmeldingsformulier staan. Met dit aanmeldingsformulier meld je je aan bij je nieuwe energieleverancier en hiermee start de overstapprocedure. Van de nieuwe energieleverancier ontvang je vervolgens een email met een ontvangstbevestiging van de aanmelding.

Tip! Lees alle hierop volgende ontvangen e-mails van de nieuwe energieleverancier goed door. Je wordt onder andere exact op de hoogte gehouden van de status van het overstapproces.


2. Moet ik zelf mijn contract opzeggen bij mijn huidige energieleverancier?

Nee, in de de meeste gevallen hoeft dit niet. Bijna alle energieleveranciers bieden een overstapservice aan. Dit houdt onder andere in dat de nieuwe energieleverancier ervoor zorgt dat het contract met de huidige energieleverancier wordt opgezegd.

Als je gaat verhuizen dan moet je wel zelf het contract opzeggen. Laat dit je huidige energieleverancier tijdig weten, minimaal 30 dagen voor je verhuizing. Op deze website vind je alle contactgegevens van energieleveranciers. Ook staan er de gebruikte telefonische keuzemenu's bij, zo zie je meteen welke keuze je moet intoetsen om snel met de juiste persoon te worden doorverbonden.


3. Verloop overstapprocedure

De gangbare overstapprocedure:

  • Je ontvangt meteen per email een bevestiging van de aanvraag
  • Binnen enkele dagen ontvang je een schriftelijke bevestiging
  • Vervolgens krijg je bericht met de startdatum van de energielevering
  • De nieuwe energieleverancier regelt de opzegging huidig contract
  • Je meterstanden worden opgevraagd
  • Overstap geslaagd en levering start met ingang van de aangegeven startdatum

4. Kan ik nu overstappen?

Nog nooit overgestapt?

Als je nog nooit eerder bent overgestapt van energieleverancier dan heb je nu een contract voor onbepaalde duur. Dit betekent dat je kunt opzeggen wanneer je wilt. Er geldt dan wel een opzegtermijn van 30 dagen.

Al eerder overgestapt?

Dan ben je waarschijnlijk een contract aangegaan van 1,2, 3 of 5 jaar. Kijk in dit geval goed naar de afloopdatum van het contract. Ook nu kan je overstappen met een opzegtermijn van 30 dagen. Verbreek je voortijdig je contract dan kan de energieleverancier je wel een opzegvergoeding ( een zogenaamde overstapboete) in rekening brengen. Bovendien kan je de eventuele welkomstkorting van de oude leverancier kwijtraken.

Toch hoeft dit niet een reden te zijn om niet voortijdig over te stappen. Soms betaalt de nieuwe energieleverancier de opzegboete. Informeer hier naar bij de gewenste energieleverancier.


5. Loont overstappen meteen?

Ja, overstappen loont meteen. Je profiteert namelijk meteen van de voordeligere (welkomst-)tarieven.


6. Hoe vaak kan ik overstappen?

Zo vaak als je wilt. Het is echter wel belangrijk te weten wat voor soort contract je hebt met je huidige energieleverancier. Ook van belang hierbij is de mogelijke opzegtermijnen van dit contract. 


7. Ben ik het goedkoopste uit als ik ieder jaar overstap?

Wie jaarlijks overstapt van energieleverancier profiteert optimaal van aantrekkelijke welkomstpremies. De welkomstpremies zijn het voordeligst wanneer je via een website zoals deze overstapt. Wanneer je een leveringsovereenkomst van gas- en licht voor de duur van één jaar aangaat, betaal je na jaar meestal de de dan geldende (reguliere) tarieven. Als je op dat moment weer overstapt van energieleverancier profiteer je van de welkomsttarieven van de nieuwe energieleverancier. Door jaarlijks over te stappen ben je het goedkoopste uit.


8. Ik ben afgesloten kan ik overstappen?

Nee, dat kan niet. Je bent met de energieleverancier in kwestie een overeenkomst aangegaan. Je hebt een betalingsverplichting. Je zult dus eerst moeten zorgen dat je weer wordt aangesloten. Pas daarna kun je overstappen.

In de meeste gevallen kun je een betalingsregeling treffen. Neem hiervoor contact op met de energieleverancier.


Copyright © 2015 kortingopstroom.nl ® Alle rechten gereserveerd.